Opleidingsschool

Omdat we een grote school zijn, voelen we een extra verantwoordelijkheid ten aanzien van het opleiden van nieuwe leerkrachten. In de school zijn altijd meerdere studenten te vinden, met verschillende achtergrond. Een paar voorbeelden:

  • Dagstudenten van de pabo moeten vanaf hun eerste jaar een dag in de week stage lopen en af en toe zelfs een hele week. 
  • In hun laatste jaar van de pabo worden studenten ‘LIO’,  Leraar in Opleiding. Dan staan ze zes weken lang de hele week voor de groep, onder supervisie van de groepsleerkracht.
  • Zij-instromers zijn oudere studenten die al een andere hbo- of universitaire opleiding hebben afgerond. Zij doen een verkorte opleiding en staan vanaf het begin al een deel van de tijd voor de groep - ook weer onder begeleiding van een gediplomeerde leerkracht. 
  • In de onderbouw lopen af en toe mbo-studenten mee die de opleiding tot onderwijsassistent volgen. 

Op de Maria Montessorischool hechten we grote waarde aan het begeleiden van deze studenten. In samenwerking met De Haagse scholen organiseren we coachingtrajecten en intervisie voor startende leerkrachten. Ook de meer ervaren leerkrachten en het overige personeel wordt steeds gestimuleerd om bij te blijven leren - alleen of in groepsverband. We zien ons zelf, met andere woorden, als een lerende school. 

Fotografie website: www.bylindafotografie.nl